Voor een goede groei van planten, zijn er een aantal essentiële supplementen nodig. Wil je planten, groenten of fruit effectief laten groeien, dan is het essentieel dat ze in voldoende mate voedingstoffen zoals vitaminen tot zich krijgen. Green Blast bevat alle essentiële vitaminen en mineralen voor een betere groei. Wetenschappers zijn er lang niet over uit geweest wat de effecten van vitaminen waren op plantengroei, maar vandaag de dag weten we dat het een belangrijk onderdeel is voor een goede en sterke groei.

Wetenschappers hebben geconstateerd dat 13 vitaminen essentieel voor de menselijke gezondheid. Het menselijk lichaam maakt in het algemeen geen vitaminen aan, waardoor we deze binnen moeten krijgen via voedsel of door voedingssupplementen die je bijvoorbeeld in de winkel koopt. Planten zijn daarentegen wél in staat om vitaminen te produceren. Sterker nog: de meest sterke vitaminen voedingsmiddelen zijn juist op basis van planten zoals rauwe groenten en fruit.

Onderzoekers uit Groot-Brittannië en Japan ontdekten in 2007 dat vitamine C essentieel is voor de groei van planten. Deze vitamine is een antioxidant, die helpt planten weerstaan benadrukt gevangen door veranderingen in het milieu zoals droogte en overmatige blootstelling aan UV-stralen.

Ook andere vitaminen hebben hun kracht inmiddels bewezen. Andere onderzoeken wezen juist weer bepaalde vitaminen aan die weinig tot geen effect hadden op plantengroei, zoals Vitamine B-1. Wetenschappers weten dat vitaminesupplementen mensen schaden kunnen, indien in te grote hoeveelheden genomen. Wel wordt getwijfeld of planten soortgelijke overdosissen kunnen ervaren, zelfs van nuttige verbindingen zoals vitamine C. Gebruikt u Green Blast? Dan bent u verzekerd van de perfecte dosis om uw planten en gewassen optimaal te laten groeien.