Wil je planten, groenten of fruit effectief laten groeien, dan is het essentieel dat ze in voldoende mate aminozuren tot zich krijgen. Green Blast bevat alle essientiële amizoren voor een betere groei. L-vormige vrije aminozuren spelen een belangrijke rol in de zogeheten citroenzuurcyclus in planten. Deze cyclus wordt gevormd door een serie chemische reacties, die erin resultaren dat energie wordt gegenereerd voor zowel onderhoud, groei als productie van de planten.

Aminozuren worden omgezet naar glucose voor opslag als glycogeen, zetmeel en vet of voor energie. Daarnaast vermindert het de stress in tijden van verhoogde stress. Denk hierbij aan periodes van droogte of bijvoorbeeld ziektes, of wanneer er gewasbescherming wordt toegediend. De aminozuren zorge ervoor dat de plant in dat geval sterk en levend blijft.

De aminozuren die in Green Blast zitten, bevorderen de groei en ontwikkeling van de plant en plantenwortel. Het gevolg is een veel sterkere en gezondere plant. Het mooie is dat planten in staat zijn chemische elementen om te zetten in natuurlijke bouwstenen zoals eiwitten, vetten en suikers. Mensen en dieren kunnen dit bijvoorbeeld niet, en hebben voeding nodig als energiebron. Planten gebruiken juist weer de zon. Wanneer een plant de juiste aminozuren tot zich neemt, de aminozuren die in Green Blast zitten dus, worden zij sterker en groeien ze beter. Het resultaat? Een veel hogere opbrengst!

De aminozuren in Green Blast zijn:
Isoleucine, Leucine, Lysine, Methionine, Fenylalanine, Threonine, Tryptofaan, Valine, Alanine, Arginine, Asparaginezuur, Cysteïne, Glutamine, Glycine, Histidine, Proline, Serine,Tyrosine

L-vormige vrije aminozuren spelen een belangrijke rol in de zogeheten citroenzuurcyclus in planten.